Monday 16 February 2009

Kohupiima-vaarikakook


Tainas:
5 dl jahu
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 dl kookoshelbeid
225 g võid

Täidis:
1 kg kohupiima
250 g hapukoort
4 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
400 g vaarikaid

Sega omavahel jahu, suhkur, sool, sooda, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kookoshelbed.Näpi juurde või ja sega purutaoliseks taignaks. Sega kokku täidise ained. Pudista 3/4 tainast ahjupannile. Vala peale kohupiima mass. Kata see vaarikatega. Pudista peale ülejäänud puru. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit.

Odrajahupannkoogid



4 muna
1 tl soola
0,5 dl suhkrut
3 dl keefirit
4 dl odrajahu
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Klopi munad soola ja suhkruga läbi, kalla juurde keefir. Sega omavahel jahud ja küpsetuspulber ning lisa munasegule. Lase 15-20 minutit seista. Seejärel sega tainas läbi ning prae pannkoogid.

Monday 9 February 2009

Vastlakuklid



Pärmitaigen:

Eelkergitusele
50 g pärmi
1,5 dl suhkrut
0,5 l käesooja piima
400 g jahu

Lasta kerkida soojas ja kinnikaetult vähemalt 20 minutit.

Siis lisada
2 toasooja muna
1 tl soola
450 g jahu
1,5 dl õli

Määrimiseks: muna

Lasta kerkida vähemalt 1 tund
Vormida kuklid ja lasta neil enne ahju panemist plaadil kerkida 15 minutit.
Kuklid määrida pealt munaga ning küpsetada 200 kraadises ahjus 15 minutit

Pitsasaiad




Pärmitaigen:
50 grammi pärmi segada
2 spl suhkruga. Seejärel lisada
0,5 liitrit käesooja piima ning
400 g jahu. Segada ning jätta kinnikaetult sooja kohta vähemalt 20 minutiks kerkima.

Siis lisada
2 toasooja muna
1,5 tl soola
450 g jahu
1,5 dl õli
Segada ning lasta kerkida kahekordseks.

Täidis:

500 g hakkliha
1 sibul
1 paprika
1,5 tl soola
pipart
100 g juustu
2 tl pitsamaitseainet

Katteks: 100 g riivjuustu

Hakkliha, tükeldatud sibulad ja paprikad praadida. Lisada juurde maitseained ja juust.

Valmis taigen lõigata ruutudeks, iga ruudu keskele täidis ning suruda kokku. Pirukad määrida pealt munaga ning riputada peale riivjuustu.
Küpsetada 200 kraadises ahjus 15-20 minutit