Sunday 27 September 2009

Vaarikakook


100 g võid
2 spl suhkrut
2 munakollast
3 dl jahu
2 spl külma vett

Kate:
1 l vaarikaid
1 spl kartulijahu

Peale:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga. Sega hulka munakollased, seejärel jahu ja vesi. Pane taigen märgade kätega vormi põhja ja küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Sega vaarikad kartulijahuga ning pane põhjale. Kõige peale vala munavalgevaht ning küpseta veel 10 minutit.

Pikkpoiss köögiviljatäidisega


3 saiaviilu
1 klaas vett
2 sibulat
500 g hakkliha
2 muna
1 spl hakklihamaitseainet
soola, pipart
1/2 pakki külmutatud segaaedvilja


Pane saiaviilud vette paisuma. Koori ja haki sibulad. Sega omavahel hakkliha, munad, sibul, veest välja nõrutatud saiaviilud ja maitseained. Jaga taigen kaheks osaks. Suru üks osa küpsetusplaadile lamedaks, pane külmunud köögiviljad pikas reas taigna keskele. Pane teine taignaosa peale ja vormi pikkpoisiks. Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit-1 tund.

Õunavorm


Puistesegu:
1 kl jahu
100 g võid
100 g suhkrut

õunu

Hakkida jahu võiga, segada juurde suhkur. Panna vormi kõigepealt õunaviilud, siis puistesegu, siis jälle õunaviilud ja kõige peale puistesegu. Küpsetada 200 kraadises ahjus.

Saturday 26 September 2009

Õunakook


1 kl jahu
1 kl suhkrut
1 kl mannat
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid

Täidis: õunu, kaneeli


Sega kuivained omavahel kokku. Pane vormi pooled tükeldatud õunad, raputa peale kaneeli ning siis vala peale pool kuivainesegust. Selle peale laota 100 grammi õhukeseks lõigatud või viile. Seejärel jälle õunatükid, kaneel, kuivsegu ning kõige peale jälle 100 g õhukesi või viile. Küpseta 180 kraadises ahjus 1 tund. Lasta jahtuda.

Sunday 6 September 2009

Tort Auto


Esimene tordipõhi:
6 muna
3 dl suhkrut
1,5 dl jahu
1,5 dl kartulijahu
3 tl küpsetuspulbrit

Teine tordipõhi:
4 muna
2 dl shukrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega kartulijahu, jahu ja küpsetuspulber omavahel. Sõelu jahud munavahu hulka ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Kalla tainas vormi ja küpseta 225 kraadises ahjus.
Tordipõhjade vahele marjakreem:
3 želatiinilehte
1 dl vahukoort
1 dl hapukoort
100 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 dl marjapüreed

Leota zelatiinilehti vees 5-10 minutit. Vahusta koor, sega juurde hapukoor, toorjuust, suhkrud ja marjapüree. Sulata želatiin ja vala marjavahule hulka. Pane vaht külma ja kui hakkab kergelt tarduma, pane tordipõhjadele vahele.

Peale kohupiima-vahukoorevaht želatiiniga.

Tort Ringrada


Biskviitpõhi:
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega kartulijahu, jahu ja küpsetuspulber omavahel. Sõelu jahud munavahu hulka ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Kalla tainas vormi ja küpseta 225 kraadises ahjus.
Jahtunud tordipõhi lõika pooleks. Vahele pane purustatud aprikoosikompotti ja kohupiima-vahukoorevaht. Peale kohupiima-toorjuustu-vahukoore vaht ja kaunistuseks panna kummikommid.

Profitrolid


1,5 klaasi piima panna keema, sinna sisse panna 100 grammi võid või margariini sulama ning lisada natuke soola. Kui või on sulanud, tõsta pott pliidi pealt ära ja hakka lisama 1,5 klaasi jahu samal ajal kogu aeg segades. Segu peab muutuma ühtlaseks palliks. Lase jahtuda, kui segu enam tuline ei ole, lisa ükshaaval kogu aeg segades 3 muna. Küpsetada 180-200 kraadises ahjus.
Täidiseks ajada sink läbi hakklihamasina, segada juurde majonnes või sulatatud juust. Kui profitrolid on jahtunud, panna sisse täidis.

Valge šokolaadi kook

Põhi:
250 g kakaoküpsiseid
100 g sulatatud võid

Kate:
400 g kohupiimapastat
300 g valget šokolaadi
200 ml vahukoort

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vala saadud segu vormi põhja. Sulata šokolaad, vahusta vahukoor. Sega juurde kohupiim ja seejärel sulatatud šokolaad. Vala vormi ja pane kook külmkappi.