Tuesday 23 February 2010

Kohupiimakook



Põhi:
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
100 g võid
75 g suhkrut
vaniljesuhkrut

Kate:
1 muna
2 munakollast
125 g suhkrut
1/2 sidruni mahl
500 g kohupiimapastat
1 karp vaniljepudingu pulbrit
150 ml õli
500 ml piima

Peale:
2 munavalget
75 g suhkrut

Sega põhjaained kokku ja pane 1 tunniks külmkappi seisma. Küpseta põhja 180 kraadises pöördõhuga ahjus 10 minutit.
Sega munakollased ja muna suhkru ja sidrunimahlaga. Lisa ülejäänud ained. Sega. Vala segu põhjale ja küpseta 180 - 200 kraadises ahjus 30-40 minutit.
Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks, vala koogile ja küpseta 20 minutit.

Kaneelisaiad


25 g pärmi purustada kaussi, lisada 4 spl suhkrut ja 1/2 tl soola. Segada ja jätta umbes pooleks tunniks seisma. Lisa tassitäis sooja piima ja 3 spl õli. Segada kuni suhkur ja sool on sulanud. Lisa niipalju jahu, et tuleb paras taigen ja jäta see pooleks tunniks kerkima. Rulli taigen, pane täidis vahele ja küpseta 220 kraadises ahjus 15 minutit.

Singi-juustupirukad


100 g võid
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 dl vett

Pehmele võile segada juurde ülejäänud koostisosad. Jagada taigen pallideks ja panna muffinivormidesse, suru käega pallid laiaks.

Kate:
150 g sinki
2 dl riivjuustu
2 muna
1,5 dl hapukoort
1 tl jahu
0,5 tl soola

Prae singikuubikud, siis sega ülejäänud ainetega. Tõsta täidis vormidesse. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit.

Sunday 14 February 2010

Küpsise kräsupea


2 pakkiheledaid küpsiseid
1 pakk kakaoga küpsiseid
500 g hapukoort
suhkrut
moosi

Glasuur:
2 spl võid
2 spl suhkrut
2 spl kakaod
1 dl hapukoort

Sega hapukoor suhkruga. Lao heledatest küpsistest põhi 3x4 küpsist. Kata see moosi ja hapukoorega, selle peale lao tumedad küpsised. Määri pealt moosiga. Järelejäänud küpsised purusta väiksemateks tükkideks ja sega ülejäänud hapukoorega ja vala segu koogile. Hoia kooki 1 tund külmkapis.
Glasuuriks sulata või, lisa suhkur, sega kuni suhkur on sulanud. Lisa kakao ja hapukoor ja kuumuta kuni glasuur tumeneb ja on läikiv. Vala koogile. Pane kook ööpäevaks külmkappi.

Juustu-paprikasalat


500 g juustu
3 paprikat
5 keedetud muna
227 g ananassi omas mahlas
500 g majoneesi
soola, maitserohelist

Riivi juust, tükelda munad ja paprika. Lisa ananassitükid ja sega majoneesiga ning maitsesta.

Kakaokook



3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 spl kakaod
125 g võid sulatada
2 muna
1 dl kanget leiget kohvi
4 õuna

Sega kuivained kokku. Lisa juurde sulatatud või ja munad. Seejärel lisa juurde kohv ja õunatükid. Küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit.

Thursday 4 February 2010

Vale napoleoni kook



Põhi:
500 g margariini
1 kg jahu
1 kl vett
1 tl soola
2 spl suhkrut

Keedukreem:
1 l piima
6 munakollast
6 spl suhkrut
3 spl jahu
vanillisuhkrut

moosi

Pane kaussi jahu, tükeldatud või ja haki. Lisa suhkur, sool ja vesi. Sega taignaks ja pane 2 tunniks külmkappi seisma.
Keedukreemi jaoks kuumuta piim keemiseni. Klopi munakollased suhkru ja jahuga lahti, tõsta segusse väheke piima, klopi ühtlaseks ja vala segu kuuma piima sisse, kogu aeg segades. Kuumuta nõrgal tulel segades, kuni kreem pakseneb. Jahuta ja lisa vanillisuhkur.
Taigen jaga 6-10 osaks. Rulli tükid hästi õhukesteks ühesuurusteks ruutudeks ja küpseta 225 kraadises ahjus 6-8 minutit. Kui tekivad mullid, vajuta need kahvliga alla.
Kokkupanemisel pane vahele vaheldumisi moosi ja kreemi. 1-2 põhja pudista puruks ja raputa koogile peale.

Kummikommid


80 g tarretisepulbrit
1/3 klaasi vett
2 tl želatiini

Pane potti vesi, lisa tarretisepulber ja želatiin. Sega kõik läbi ja lase 5-10 minutit seista. Siis pane segu pliidile, kuumuta keskmisel kuumusel segades, kuni kõik on sulanud. Kalla vedelik jääkuubikuvormi ja pane külmkappi tarduma.

Monday 1 February 2010

Aprikoosimuffinid


250 g kuivatatud aprikoose
100 ml apelsinimahla
375 g jahu
4 tl küpsetuspulbrit
125 g toasooja võid
140 g suhkrut
2 muna
250 g maitsestamata jogurtit
1 apelsini riivitud koor
soola

Tükelda aprikoosid väikesteks tükkideks ja jäta 3 tunniks apelsinimahla ligunema. Sega või suhkru ja soolaga õhuliseks seguks. Lisa lahtiklopitud munad. Siis lisa jogurt ja apelsinikoor. Sega kergelt segamini. Sõelu juurde jahu ja küpsetuspulber. Sega tainast võimalikult vähe. Pane segu muffinivormidesse. Kuumuta ahi 200 kraadini, kohe kui muffinid ahju paned alanda temperatuur 180 kraadini. Küpseta muffineid 25 minutit.

Lumepallisupp


1 l piima
3-4 muna
1/2 kl suhkrut
vanilliini
1 tl kartulijahu

Vahustatud munavalgetele lisada 2 spl suhkrut ja vahustada kõvaks vahuks. Keevas piimas keeta supilusikaga võetud munavalgepallid läbi ja panna taldrikule. Munakollased vahustada suhkruga, lisada kartulijahu, kallata juurde keev piim ja hästi segades kuumutada paksenemiseni. Seejärel maitsestada vanilliiniga.