Tuesday 22 June 2010

Maasikatiramisu


500 g mascarpone toorjuustu
400 g vanillikohupiimakreemi
0,5 dl suhkrut
2 apelsini mahl
4 spl apelsinilikööri
Savoiardi või Keelekese küpsiseid
maasikaid

Sega omavahel mascarpone, vanillikohupiimakreem ja suhkur. Teises kausis sega apelsinimahl ja liköör. Sega pool mahlasegust kreemi hulka. Murra küpsised pooleks ja immuta mahlasegus. Pane pokaali mõned immutatud küpsisepoolikud. Vala peale kiht kreemi ja kata viilutatud maasikatega. Kata taas immutatud küpsiste ja kreemikihiga. Kaunista pealt maasikatega. Lase külmkapis vähemalt 30 minutit maitsestuda.

Küpsised


2 dl jahu
0,5 dl suhkrut
100 g margariini

Peale: moosi

Haki jahu, suhkur ja margariin muredaks massiks, vormi see latiks ja lõika tükkideks. Pane küpsised plaadile, vajuta keskele süvend sisse ja pane sinna moosi. Küpseta 180-200 kraadises ahjus 10 minutit.

Ahjus küpsetatud kanalõigud


Kanafileed
maisihelbeid
jahu
munavalge
soola
pipart

Filee lõigata väiksemateks tükkideks. Kasta filee tükid kõigepealt soola ja pipraga maitsestatud jahusse, siis munavalgesse ja siis purustatud maisihelvestesse. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.

Friday 18 June 2010

Cannele koogid


5 dl piima
25 g võid
125 g jahu
225 g suhkrut
2 muna
2 munakollast
2 tl vaniljesuhkrut

Klopi munad lahti, lisa suhkur ja jahu. Kuumuta piim ja või keemiseni ning nirista munasegu hulka. Lisa vaniljesuhkur. Lase taignal seista külmkapis vähemalt 24 tundi. Enne vormidesse valamist sega taigen ettevaatlikult läbi. Soojenda ahi 150 kraadini. Täida cannele vormid või muffini vormid taignaga peaaegu ääreni. Pane vormid ahju ja tõsta tempertatuur 250 kraadini, küpseta 15 minutit. Siis alanda temperatuur 180 kraadini ja küpseta 1 tund ja 15 minutit.

Rabarberi-mandlikook


100 g võid
0,75 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl heledat siirupit
1 dl piima

Täidis: rabarbereid

Peale:
50 g võid
0,75 dl suhkrut
3 spl piima
2 spl jahu
50 g mandlilaaste

Vahusta või suhkruga, lisa munad, vahusta ühtlaseks, lisa kõik ülejäänud ained ja sega taignaks. Vala segu vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
Sulata või, lisa suhkur, piim, jahu ja mandlilaastud, kuumuta keemiseni. Pane koogipõhjale rabarberid, sinna peale vala kate ning küpseta veel 15 minutit.

Tuesday 15 June 2010

Rabarberikook martsipaniga


4 dl jahu
2 spl suhkrut
soola
150 g võid
2-3 spl vett

Täidis:
rabarbereid
1,5 dl suhkrut
2 spl kartulijahu
100 g martsipani

Kate:
300 g hapukoort
2 muna
0,5 dl suhkrut

Segada taignaained kokku, pane vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Rabarberi tükid sega suhkru ja kartulijahuga ning jäta 20 minutiks seisma. Siis pane need põhjale, lisa peale murendatud martsipan. Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor. Vala saadud segu rabarberitele peale. Küpseta 180 kraadises ahjus 50 minutit.

Kaerahekbeküpsised šokolaadiga



175 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
140 g toasooja võid
100 g suhkrut
0,5 tl soola
200 g kaerahelbeid
2 spl heledat siirupit
0,5 dl vett
200 g šokolaadi
70 g purustatud pähkleid

Vahusta või suhkruga, lisa kuivained, sulatatud šokolaad ning siirup ja vesi, sega ühtlaseks. Saadud segu pane 30 minutiks külma. Tõsta tainast küpsetusplaadile pätsid. Kuumuta ahi 200 kraadini, pane küpsised ahju ja alanda temperatuur 175 kraadini. Küpseta 15-20 minutit.

Leivakreem


6 dl vett
rosinaid
200 g leiba
1 dl suhkrut
0,5 dl mahla
2 dl kohvikoort

Kuumuta leotatud rosinad suhkruses vees koos tükeldatud leivaga ühtlaseks. Lisa apelsinimahl. Saadud sega vahusta mikseris, lisa samal ajal hulka kohvikoor.

Rabarberid munavalgevahuga


600 g rabarbereid
2 dl suhkrut
1 sidruni riivitud koor
1 tl tärklist

Munavalgevaht:
3 muna
2 dl suhkrut

Tükelda rabarberid ja keeda neid koos suhkruga 5 minutit. Lisa riivitud sidrunikoor. Sega tärklis vähese veega ning lisa rabarberitele. Kuumuta paksenemiseni, kuid ära keeda. Kalla rabarberikissell võitatud ahjuvormi. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkur jätkates vahustamist. Tõsta vaht vormi kisselli peale. Küpseta 225 kraadises ahjus kuni vaht saab kergelt pruuni värvi. Lase jahtuda.

Rabarberikook


200 g rabarbereid
100 g võid
2,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Tükelda rabarberid. Pane või ja rabarberid potti ja kuumuta kuni või sulab. Võta pott tulelt ning sega hulka suhkur, vaniljesuhkur ja munad. Sega jahu ja küpsetuspulber ning vala ülejäänud ainete hulka. Tõsta vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus 30-35 minutit.