Sunday 31 March 2013

Glasuuriga pontšikud


1,5 tl kuivpärmi
2 spl sooja vett
177 ml sooja piima
2,5, spl võid või margariini sulatada
1 muna
7 spl suhkrut
1 tl soola
375 ml jahu

600 ml õli küpsetamiseks

Sega pärm sooja veega, lisa munad., sega läbi. Lisa pool jahust, mikserda ühtlaseks. Lisa ülejäänud ained ja jahu ning sõtku taigen valmis. Pane sooja kerkima. Vormi tainast ümmargused pallid, tee auk keskele, pane plaadile ja lase kuni 1 tund kerkida. Kuumuta õli ja küpseta pontšikud valmis. Pane paberile nõrguma ja jahuta veidi.

Glasuur:
5 1/2 spl võid või margariini
400 ml tuhksuhkrut
25 ml kuuma vett.

Sega  glasuuri ained kokku ja kuumuta kuni saad ühtlase läikiva massi. Tõsta pontšikud glasuuri sisse ja pane jahtuma.

No comments: