Saturday, 16 February 2013

Brüleekreem








2 dl 10 % rõõska koort
2 dl 35 % rõõska koort
1,5 spl vanillsuhkrut
4 munakollast


Kallad koored koos vanillsuhkruga keedupotti. Kuumuta keemiseni, kuid ära lase vedelikul mulinal keema tõusta. Eemalda pott tulelt ning jäta 5 minutiks maitsestuma ja jahtuma. Sega munakollased suhkruga. Kuumuta kooresegu uuesti keemiseni ning vala siis pidevalt segades muna hulka ning sega ühtlaseks. Vala segu väikestesse vormidesse, jäta 1-2 cm äärest vabaks. Pane vormid ahjuvormi, mille sisse saab valada nii palju vett, et see ulatuks kreemi tasemini. Vala ahjuvormi keeva vett ja tõsta kõik 150 kraadisesse ahju küpsema. Heledama kreemi saamiseks kata vormid fooliumiga. Küpseta vormi ahjus 30- 50 minutit. Kui soovid tihedamat kreemi tuleb küpsetada kuni 50 minutit, kui veidi vedelamat siis vähem. Võta vormid veest välja ning jahuta need. Jahtunud vormid pane kuni järgmise päevani külma.

No comments: