Sunday, 3 May 2015

Kaneelisaiad

Tainas:

500 ml piima
50 g pärmi
200 g suhkrut
7 g soola
1 kg jahu
180 g võid

Täidis:

180 g võid
180 g suhkrut
kaneeli

Pealemäärimiseks muna

Kuumuta piim käesoojaks. Hõõru pärm, suhkur ja sool ühtlaseks. Lisa piim, jahu ning pehme või ning sõtku ühtlaseks. Lase kerkida kuni taigen on kerkinud kahekordseks.
Hõõru pehme või suhkruga ühtlaseks. Rulli taigen lahti, määri peale või ning raputa peale kaneel. Lõika taignast 4 cm laiused ribad. Lõika ribadesse sälk nii, et ülemine ots jääb kinni. Keera ribadesse keerud sisse ja vormi saiakesed. Tõsta saiad muffinivormidesse ja lase 15 minutit kerkida. Pintselda pealt munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit.

No comments: