Wednesday 20 June 2012

Rabarberikook


150 g jahu
120 g külma võid
1 dl suhkrut
1 munakollane
1/2 tl soola
1-2 spl külma vett

Löö munakollane veega kergelt vahule, lisa suhkur , jahu ja külm või ning sega ühtlaskes. Suru taigen palliks, pane see kilesse ja aseta 1 tunniks külma. Seejärel pane taigen vormi põhja ja küpseta 200 kraadises ahjus 7 -10 minutit.

Täidis:

500 g rabarbereid
200 - 250 ml kondenspiima
3 munakollast

Sega munakollased kondenspiimaga. Vala põhjale rabarberid ja sinna peale munakollase-kondenspiima segu. Küpseta 180 kraadises ahjus 30-35 minutit.

Besee:

4 munavalget
1,5 dl suhkrut

Vahusta munavalge suhkruga kõvaks vahuks ning vala koogile. Küpseta 180 kraadises ahjus 7-10 minutit.

No comments: