Wednesday 19 December 2012

Õuna-martsipanirosett





25, dl piima
25 g pärmi
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
8 dl jahu
100 g pehmet võid

Täidis:
300 g martsipani
100 g võid
300 g õunu

Peale:
pintseldamiseks muna
tuhksuhkrut

Sega soojale piimale juurde pärm, lisa sool ja suhkur. Lisa jahu, sõtku juurde pehme või. Kata taigen rätikuga ja jäta umbes pooleks tunniks kerkima.
Rulli taigen piklikuks. Sega köögikombainis pehme või ja martsipan  ühtlaseks kreemjaks massiks. Määri tainale. Pane peale tükeldatud õunaviilud ning keera tainas rulli. Lõika rullist 5 cm pikkused tükid. Võta 24 cm läbimõõduga koogivorm ja lao sinna tihedalt rullid. Lase kerkida pool tundi, pintselda pealt munaga. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit.
Raputa peale tuhksuhkrut.

No comments: