Tuesday 22 January 2013

Mandli-fudge





350 g piimašokolaadi
200 g suhkruga kondenspiima
2 dl tükeldatud mandleid
1 tl mandliesktrakti

Vala kondenspiim ja tükeldatud šokolaad kaussi ning sulata pidevalt segades veevannil. Sulanud segu eemalda pliidilt, lisa tükeldatud mandlid ja mandliekstrakt ning vala fooliumist vormi. Pane külmkappi ja lase vähemalt 1 tund taheneda. Tõsta fudge vormist välja ja lõika ruutudeks.

Šokolaadi-toorjuustukook





Põhi:
170 g Digestive küpsiseid
70 g võid
2 spl suhkrut

Täidis:
800 g toorjuustu
2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2,5 dl hapukoort
3 muna
150 g tumedat šokolaadi
2 tl kakaod

Kaunistuseks:
150 g šokolaadi
1 spl õli
70 g valget šokolaadi

Purusta küpsised ning sega sulatatud või ja suhkruga. Suru vormi põhja.
Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanillishkruga. Lisa hapukoor ning ükshaaval munad. Vala 2/3 juustusegust küpsisepõhjale.
Sula šokolaad. Järelejäänud taignale lisa juurde kakaopulber ning sulatatud šokolaad. Vala vormis olevale toorjuustusegule ning tõmba noa abil siksakke, kuni tekib muster.
Küpseta 160 kraadises ahjus 1 tund ja 20 minutit. Küpsemisaja lõüus keera kuumus maha ning jäta kook ahju jahtuma. Jahtunult aseta vormile peale toidukile või foolium ning hoia üleöö külmkapis.
Katteks sulata šokolaad ja õli, lase veidi jahtuda ja määri koogile. Sulata valge šokolaad ning pane tumeda glasuuri peale.

Šokolaadi-hapukoorekook





4 dl suhkrut
2 spl kakaopulbrit
500 g hapukoort
5-5,5 dl jahu
1,5 tl soodat
vajadusel piima

Glasuur:
6 spl suhkrut
1 spl kakaod
1 tl võid
3 spl piima

Sega suhkur ja kakao, lisa 250 g hapukoort. Sega omavahel jahu ja sooda ning lisa ülejäänud tainale. Kui tainas jääb liiga paks, võib vajadusel lisada piima. Vala tainas vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
Jahuta kook maha ja lõika pooleks. Pane vahele 250 g hapukoort ja aseta teine pool peale.
Glasuuriks mõõda kõik ained potti ning keeda madalal kuumusel 3 minutit. Seejärel määri glasuur koogile.

Beseekattega mustikakook


3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaillisuhkrut
60 g võid
2 spl suhkrut
1 spl hapukoort
1 muna

Täidis:
2 munakollast
250 g hapukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
mustikaid

Kate:
4 munavalget
100 g suhkrut

Sega kuivained põhja jaoks, lisa tükeldatud toasoe või ning sega puruks. Lisa muna ja hapukoor ning sõtku tainas valmis. Pane taigen külma.
Täidise jaoks sega hapukoor munakollaste ja suhkruga.
Pane taigen vormi põhja. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. vala peale täisis ja sellele mustikad. Kõige peale vala suhkruga kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Küpseta kooki veel 30 minutit.