Monday, 5 January 2009

Rosinasai


4 dl käesooja piima
50 g toasooja pärmi
1 tl soola
2 munakollast
2 dl suhkrut
200 g toasooja võid või margariini
200 g rosinaid
umbes 1 kg jahu

Puistesegu:
1 klaas jahu
100 g võid
100 g suhkrut

Hõõru pärm 1 tl suhkruga vedelaks. Lisa pärmisegule piim ning pool jahukogusest ja sega taignaks. Lase kerkida 15-20 minutit. Lisa eelkergitatud taignale suhkruga lahtihõõrutud munakollased ning ülejäänud suhkur ja sool, sega koos järelejäänud jahuga ühtlaseks. Lisa sõtkumise käigus toasoe või ning pestud ja väheses jahus veeretatud rosinad. Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ja vormi neist piklikud saiapätsid. Lase kerkida 30 minutit. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning puista peale puistesegu. Küpseta 180 kraadises ahjus 30-40 minutit.

No comments: