Tuesday, 2 November 2010

Õunastritsel


25 g pärmi
3 dl piima-vee segu
1/2 muna
1 dl suhkrut
3 tl suhkrut
soola
8-9 dl jahu
4 spl õli

Täidis:
8 õuna
50 g võid
2 dl suhkrut
2 tl kaneeli

Puru:
2,5 dl jahu
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
100 g võid

Vedelda pärm 3 tl suhkruga. Lisa piima-vee segu, muna, suhkur ja sool ning õli. Sõtku juurde jahu. Lase kerkida soojas vähemalt poolt tundi.
Täidiseks tükelda õunad. Sulata või, lisa suhkur, kaneel ja õunad ning hauta 5 minutit. Siis jahuta.
Sega puru ained purutaoliseks massiks.
Rulli taigen laiali. Määri õunasegu taignale ja kata 2/3 osa puruga. Keera taigen rulli ja lõika pikisuunas pooleks. Keera pooled palmikuks ja pane plaadile. Määri pealt munaga ning raputa peale ülejäänud puru. Küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit.

No comments: