Monday 11 May 2009

Rabarberi-kohupiimasai purukattega


Tainas:
25 g pärmi
2 dl käesooja piima
75 g toasooja võid või margariini
6-7 dl jahu
1 toasoe muna
1 dl suhkrut
1 tl soola

Täidis:
400 g kohupiimapastat
1 muna
3 spl rõõska koort
3 spl suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
1 pakk vanillikastmepulbrit
2 rabarberivart

Purukate:
50 g võid
1 dl nisujahu
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Määrimiseks:
1 muna

Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks, sega hulka piim. Lisa muna ja kolmandik jahust ning sõtku korralikult. Edasi lisa ülejäänud jahu ja või, sõtku, kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Lase kerkida umbes 1 tund.
Valmista purukate, segades kokku või, jahu ja suhkrud.
Lõika rabarber õhukesteks viiludeks. Sega kokku täidiseained.
Vala taigen plaadile ja tõsta sinna peale kohupiimatäidis, selle peale pane rabarberiviilud ning lõpuks purukate. Lase kerkida soojas kohas umbes 20 minutit.
Määri saiaääred lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.

No comments: