Tuesday 21 December 2010

Hatšapuri


50 g pärmi
0,5 l käesppja piima
2-3 spl suhkrut
800 g jahu
50 g võid
50 g toiduõli
2 muna

Täidis:
500 g riivitud suluguni juustu
500 g kodujuustu
100 g võid

Sulata täidise või, lisa kodujuust ja riivitud juust ning mätsi segu 5-ks palliks. Valmista pärmitainas, lase tal kaks korda tõusta. Pärmitainas kasuta ainult munavalget.
Jaga tainas 5 tükiks, rulli need ümmargusteks. Pane iga ketta keskele juustupall ja sõrmi kokku. Keera pall ümber ning rulli õrnalt lapikuks, nii et tainaümbrist ei vigasta. Torka keskele läbi ülemise taignakihi väike auk ja rulli tainarulliga veel augu poole, et õhumullid saaks välja. Pane hatšapuri plaadile, määri pealt munakollasega ning küpseta 180 kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust välja ja lase käteräti all veidi jahtuda.

No comments: