Saturday, 19 March 2011

Hapukooretort



6 muna
140 g suhkrut
140 g jahu
28 g kakaod

Immutamiseks:
70 g vett
60 g suhkrut

Kreem:
400 g hapukoort
80 g vahukoort
8 g želatiini
suhkrut

Trühvlipuru:
65 g vett
16 g suhkrut
10 g võid
25 g kakaod

Vahusta munavalged, lisa suhkur ja vahusta tugevaks vahuks. Lisa munakollased, vahusta, seejärel sõelu hulka jahu ja kakao. Küpseta 180 kraadises ahjus 25 minutit. Jahtunud põhi lõika pooleks.
Sega suhkur veega ja lase keeda 5 minutit, jahuta. Immuta saadud seguga koogipõhjasid.
Trühvlipuru tegemiseks pane suhkur ja vesi keema. Keeda kuni külma vette lastud segust moodustub tilk. Lisa või ja kakao. Hõõru saadud segu läbi sõela.
Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor, lisa juurde hapukoor ning paisutatud ja sulatatud želatiin, sega ühtlaseks.
Määri kreem kihtide vahele, peale ning külgedele. Kõige peale sõelu trühvlipuru.

No comments: