Monday, 14 March 2011

Pitsa



Pitsatainas:

6 dl sooja vett
2 pakki kuivpärmi
0,5 dl õli
1 spl soola
1 tl suhkrut
10 dl jahu

Lahusta pärm vees, lisa õli, suhkur ja sool. Seejärel lisa jahu ja sõtku taignaks. Vooli tainast ümmargune pall, raputa peale jahu ja jäta 1-1,5 tunniks kerkima. Siis vajuta õhk välja, tee taignast parajad pätsid ja paki toidukilesse. Pane taigen külma. Taigent võib panna ka sügavkülma.

Tomatikaste:

1 sibul
oliivõli
2 purki purustatud tomateid
1 tl suhkrut
soola
pipart
basiilikut.

Hani sibul, klaasista oliivõlis. Lisa tomatid, maitsesta ning keeda madala tulel pool tundi, kuni segu on parajalt paks. Lõpuks lisa hakitud basiilik.

Küpseta pitsat 250-275 kraadises ahjus 7-10 minutit.

No comments: