Thursday, 15 July 2010

Maasika-vanillikreemipirukas


Põhi:
3 dl jahu
soola
100 g võid
0,5 dl külma vett

Kreem:
3 dl piima
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
3 munakollast
3 spl jahu
1 tl riivitud apelsinikoort
1 tl vanillisuhkrut

Vahele:
2 spl aprikoosimoosi

Peale:
maasikaid
2 spl aprikoosimoosi ja 1 spl vett

Sega kausis jahu ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa külm vesi ja sega ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja hoia 30 min. külmkapis.
Kuumuta piim ja vahustamata koor keemiseni. Vahusta munakollased ja suhkur. Lisa sõelutud jahu ning vähehaaval ja pidevalt segades kuum piimasegu. Kuumuta pidevalt segades paksenemiseni. Tõsta pliidilt ja riivi juurde apelsinikoor ning vanillisuhkur. Jahuta kreem.
Rulli taigen kettaks ja vooderda sellega koogivormi põhi ja servad. Suru fooliumiriba üle koogivormi ülemise serva. Küpseta põhja 180 kraadises ahjus 15 minutit. Määri põhjale aprikoosimoos ja kata vanillikreemiga. Küpseta 30 minutit. Jahuta kook ja kata maasikatega.
Sega aprikoosimoos veega ja pintselda saadud seguga maasikaid.

No comments: