Sunday, 9 January 2011

Sacher tort


130 g võid
130 g jahu
130 g tumedat šokolaadi
100 g tuhksuhkrut
100 g suhkrut
7 munakollast
6 munavalget
2 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
aprikoosimarmelaadi

Glasuur:
3 dl suhkrut
1,2 dl vett
250 g tumedat šokolaadi

Sulata šokolaad.Hõõru või, tuhksuhkur ja vaniljesuhkur kohevaks vahuks. Lisa munakollased ja šokolaad. Vahusta munavalged ja suhkur, lisa taignale. Viimasena sega küpsetuspulber ja jahu. Vala taigen vormi ja küpseta 175-180 kraadises ahjus umbes 50 minutit. Lase põhjal jahtuda ja lõika kaheks kihiks. Määri vahele aprikoosimarmelaadi ja pane kook külmkappi. Sega potis suhkur, vesi ja šokolaad, keeda, kuni mass muutub paksemaks. Lase galsuuril veidi jahtuda ja määri siis tordile. Pane tort külma.

No comments: