50 g sarapuupähkleid
5 hapukat õuna
1 sidruni riivitud koor ja pressitud mahl
85 g võid
1 dl suhkrut
Tainas:
100 g võid
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl fariinsuhkrut
0,5 tl soola
1 munakollane
1 sl külma vett
Poolita sarapuupähklid ja prae neid kuival pannil mõni minut. Tõsta kõrvale. Koori õunad, poolita ja eemalda südamik. Piserda üle sidrunimahlaga. Sulata pannil või ja suhkur. Kuumuta keemiseni ning lase hoogsalt keeda 5 minutit, panni aeg-ajalt raputades. Kui segu on omandanud pruuni karamelli värvuse, vähenda kuumust. Puista sisse pähklipoolikud, õunapoolikud ja riivitud sidrunikoor ning hauta neid nõrgal kuumusel umbes 5 minutit, neid vahepeal keerates. Tõsta tulelt ja jahuta veidi. Kui kasutada panni, mis kannatab ahjukuumust võib jätta segu pannile. Vastasel juhul vala segu koogivormi.
Valmista tainas. Näpi või, jahu, küpsetuspulber, fariinsuhkur ja sool purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja vesi. Sega ühtlaseks tainaks. Rulli see ümmarguseks kettaks, veidi suuremaks, kui panni läbimõõt. Tõsta tainas õuntele ja suru seda panni sisekülgedele. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit. Lase jahtuda umbes 10 minutit ning kummuta kook taldrikule.
Valmista tainas. Näpi või, jahu, küpsetuspulber, fariinsuhkur ja sool purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja vesi. Sega ühtlaseks tainaks. Rulli see ümmarguseks kettaks, veidi suuremaks, kui panni läbimõõt. Tõsta tainas õuntele ja suru seda panni sisekülgedele. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit. Lase jahtuda umbes 10 minutit ning kummuta kook taldrikule.
No comments:
Post a Comment