Monday 27 October 2008

Lasanje



Lasanjeplaate
Hakklihakastmele:
2 spl õli
1 sibul
1 porgand
100 g peekonit
4 küüslauguküünt
300 g hakkliha
400 g purustatud tomateid
2 spl tomatipastat
2 dl puljongit
soola, pipart

Varaiant I:
Juustukastmele:
50 g võid
1 dl jahu
1 l piima
300 g juustu
soola, valget pipart

Varaint II:
Valgele kastmele:
5 dl piima
40-50 g võid
40 g jahu
soola

Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis hakitud sibul ning porgand. Lisa ribadeks lõigatud peekon ning pruunista. Prae hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Pane hakkliha sõelale nõrguma. Kui hakklihast on rasv välja nõrgunud, lisa purustatud küüslaugud, tomatid, tomatipasta ,puljong ja pruunistatud köögiviljad ning hauta tasasel tulel 1-1,5 tundi. Vajadusel lisa vahepeal vett.
Juustukastme valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista veidi. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades piim ning kuumuta segades kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pool riivitud juustust.
Valge kastme valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ning kuumuta. Kui jahu on võiga segunenud, lisa piim. Kuumuta kuni ühtlase kastme saamiseni. Maitsesta soolaga.
Kalla lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakaste, pane sinna peale üks kiht lasanjeplaate, seejärel juustukaste. Tee samamoodi mitu kihti. Peale raputa riivitu juustu.
Kui kasutad valget kastet, siis raputa valge kastme peale riivitud juustu.
Viimaseks kihiks on valge- või juustukaste, sinna peale pane veidi lihakastet ja siis ohtralt juustu.
Kata vorm fooliumiga ja küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit. Umbes 15 minutit enne küpsetamise lõppu võtta foolium pealt ära.

No comments: