5 dl jahu
3 spl suhkrut
200 g margariini
1 munarebu
Täidis:
1,5 dl tihedat punast keedist või marmelaadi
Glasuur:
200 g tuhksuhkrut
5-6 spl vett pooleks sidrunimahlaga
Sega margariin, suhkur, munarebu ja jahu köögikombainis hernesuurusteks tükikesteks ning siis vajuta taigen kätega kokku. Aseta taignapall küpsetusplaadile ja suru lademaks. Kata teise paberiga ja rulli umbes 30x30 cm suuruseks nelinurgaks. Eemalda pealispaber ja küpseta 225 kraadises ahjus 8-10 minutit. Lõika kohe peale valmimist servad sirgeks. Kui kook on veidi jahtunud, poolita kaheks ühesuuruseks tükiks. Jaga kumbki pool 16 tükiks ja lõika lahti.
Glasuuriks sega tuhksuhkru hulka niipalju vedelikku, et segu saaks läikiv ja elastne.
Määri pooltele koogitükkidele keedist ja suru ülejäänud tükid peale. Kata koogid glasuuriga, siludes selle laia noaga ühtlaseks. Pane külmkappi tarduma. Kui glasuur on tardunud kata koogid kilega ja lase külmkapis seista järgmise päevani.
Glasuuriks sega tuhksuhkru hulka niipalju vedelikku, et segu saaks läikiv ja elastne.
Määri pooltele koogitükkidele keedist ja suru ülejäänud tükid peale. Kata koogid glasuuriga, siludes selle laia noaga ühtlaseks. Pane külmkappi tarduma. Kui glasuur on tardunud kata koogid kilega ja lase külmkapis seista järgmise päevani.
No comments:
Post a Comment