Monday 8 December 2008

Teekook


Taigen:
0,25 l piima
3,25 dl jahu eelkergitustaignasse
3,75 dl jahu peale eelkergitust
1 muna
0,75 dl õli
0,75 dl suhkrut
25 g pärmi
0,25 tl soola
muna määrimiseks

Sega pärm käesooja piimaga ja lisa 3,25 dl jahu. Sega ära ja jäta kerkima 20 minutiks. Siis lisada lahtiklopitud muna, õli ja ülejäänud jahu ning sool. Vala küpsetusplaadile kerkima. Kui taigen on kerkinud kahekordseks määri pealt munaga ja raputa peale puistesegu. Küpseta 200 kraadises ahjus.

Puistesegu:
1 klaas jahu
75 g võid
75 g suhkrut

Puistesegu ained segada omavahel kokku teraliseks.

Jahtunud põhi lõigata kaheks, vahele panna kreem.

Võikreem:
200 g võid
3 spl kondenspiima
1,4 dl tuhksuhkrut

No comments: