Friday, 20 August 2010

Šokolaaditort


4 muna
3 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
6 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
400 g hapukoort
5 spl kakaod

Vahele:
300 g kohupiimatoru
700 g hapukoort
2 spl suhkrut

Kate:
200 g tumedat (70%) šokolaadi
200 ml 35% koort
25 g võid

Kreem:
70 g tuhksuhkrut
35 g võid
3 tl Merevaiku
0,5 tl vaniljesuhkrut


Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa jahu, vaniljesuhkur, kakao ja hapukoor. Kalla taigen vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 40 minutit.
Jahtunud kook lõika kolmeks. Sega täidise ained kokku. Pane see kihtide vahele ja pisut peale. Lase üleöö seista.
Katta jaoks sulata või ja šokolaad, lisa koor. Lase veidi jahtuda ja määri koogile peale ning külgedele.
Võikreemi jaoks sega toasoe või Merevaigu ning suhkruga. Kaunista pealt kreemiga.

No comments: