Tainas:
25 g toasooja pärmi
2,5 dl käesooja piima
8-9 dl jahu
100 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl soola
Täidis:
100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
50 g toasooja võid
1 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
0,25 tl ingverit
2 spl jahu
2 dl rosinaid
Määrimiseks: 1 muna
Kaunistamiseks: pohlamoosi, tuhksuhkrut
Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Kalla juurde piim ning sega läbi. Lisa jahu ja või ning sõtku taignaks ning jäta 1 tunniks kerkima.
Täidiseks vahusta või suhkruga, sega hulka toorjuust, ingver, kaneel ja jahu.
Rulli taigen piklikuks. Määri peale toorjuustutäidis ja puista sellele rosinad. Keera taigen rulli ja lõika umbes 2 cm laiusteks viiludeks. Pane taignarullid kuusekujuliselt küpsetuspaberile ja lase kerkida 20 minutit. Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit. Jahtunud sai kaunista pohlamoosi ja tuhksuhkruga.
Täidiseks vahusta või suhkruga, sega hulka toorjuust, ingver, kaneel ja jahu.
Rulli taigen piklikuks. Määri peale toorjuustutäidis ja puista sellele rosinad. Keera taigen rulli ja lõika umbes 2 cm laiusteks viiludeks. Pane taignarullid kuusekujuliselt küpsetuspaberile ja lase kerkida 20 minutit. Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit. Jahtunud sai kaunista pohlamoosi ja tuhksuhkruga.
No comments:
Post a Comment