Tuesday 15 December 2009

Kuusesai


Tainas:
25 g toasooja pärmi
2,5 dl käesooja piima
8-9 dl jahu
100 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl soola

Täidis:
100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
50 g toasooja võid
1 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
0,25 tl ingverit
2 spl jahu
2 dl rosinaid

Määrimiseks: 1 muna

Kaunistamiseks: pohlamoosi, tuhksuhkrut

Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Kalla juurde piim ning sega läbi. Lisa jahu ja või ning sõtku taignaks ning jäta 1 tunniks kerkima.
Täidiseks vahusta või suhkruga, sega hulka toorjuust, ingver, kaneel ja jahu.
Rulli taigen piklikuks. Määri peale toorjuustutäidis ja puista sellele rosinad. Keera taigen rulli ja lõika umbes 2 cm laiusteks viiludeks. Pane taignarullid kuusekujuliselt küpsetuspaberile ja lase kerkida 20 minutit. Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit. Jahtunud sai kaunista pohlamoosi ja tuhksuhkruga.

No comments: