Tuesday, 15 December 2009

Stolle


75 g pärmi
9 1/2 dl jahu
1/2 tl muskaatpähklit
1 1/2 dl suhkrut
2 muna
250 g võid
300 g rosinaid
4 tl rummi
1 sidruni riivitud koor
150 g hakitud mandleid
1 tl soola
250 g martsipanimassi

Määrimiseks: 100 g võid
Kaunistamiseks: 1 1/2 dl suhkrut

Sega pärm 1 1/2 dl sooja veega. Sega jahu ja maitseained. Vala pärmisegule hulka jahu ja lase 15 minutit seista. Klopi munad suhkruga lahti ja vala taignasse. Lisa pehme või ning sõtku seni, kuni taigen kausi küljest lahti lööb. Lase soojas kerkida kahekordseks.
Sega rosinad rummiga ja lase neil maitsestuda. Sõtku taignasse rosinad, riivitud sidrunikoor ja hakitud mandlid. Lõika taigen kaheks. Poolita martsipanimass ja vormi neist 2 kangi. Rulli taigen 30-35 cm pikkuseks ristkülikuks. Aseta ühele poolele martsipan ja keera teine pool peale, suru ääred kokku. Lase kaetult 1 tund kerkida ning küpseta 180 kraadises ahjus 35 minutit. Jahuta umbes 15 minutit ja määri pealt sulatatud võiga. Vahetult enne serveerimist raputa üle tuhksuhkruga.

No comments: