Sunday 30 May 2010

Juustusuflee


40 g võid
2,5 spl jahu
3 dl piima või rõõska koort
4 muna
200 g riivitud Gouda juustu
soola, pipart

Määri sufleevormi põhjad ja seinad võiga nind puista sisse juustu, pane vorm külmikusse. Sulata pannil või, lisa jahu. Kuumuta, kuni jahu omandab kuldse tooni, seejärel lisa segamist jätkates vedelik. Keeda nõrgas kuumuses, kuni saad paraja tiheda kastme. Eralda munavalge ja-kollased. Sega munakollased kastme hulka. Kaste peab olema õrnalt soe, mitte kuum. Seejärel lisa juust ja sega ühtlaseks. Maitsesta. Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Tõsta sellest kolmandik kastme hulka ja sega see sinna sisse. Seejärel lisa ülejäänud vaht ja sega kohevaks tainaks. Vala tainas vormi. Küpseta 160 kraadises ahjus 30 minutit.

No comments: