Saturday, 8 May 2010
Keedukreemi kook
Põhi:
180 g võid
150 g tuhksuhkrut
150 g jahu
50 g maisitärklist
2 muna
Keedukreem:
0,75 l piima
2 dl suhkrut
3 muna
2 tl vanillisuhkrut
0,75 dl jahu
Kihtide vahele ja peale: haput moosi ja marju
Sulata või, mikserda sulavõi tuhksuhkruga. Sõelu juurde jahu ja maisitärklise segu. Sega läbi ning lisa munad. Vahusta ühtlaseks taignaks. Vala taigen 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 minutit.
Lase piim suhkruga keema, sega omavahel jahu ja munad (lisa pisut piima juurde). Lisa segu vaikselt jahutatud piimale ja kuumuta uuesti tasasel tulel kuni kreem pakseneb. Lõika põhi kaheks. Pane alumisele kihile moosi ja siis keedukreemi. Aseta teine pool peale ja määri peale keedukreemi. Kõige peale pane marju.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment