Monday 16 November 2009

Kapsapirukad


Tainas:
50 g pärmi
4 dl käesooja piima
200 g toasooja võid
umbes 1 kg jahu
4 toasooja muna
2 spl suhkrut
1 tl soola

Täidis:
500 g värsket kapsast
100 g rasva
soola
pipart
1-2 keedetud muna

Määrimiseks:
1 muna

Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa käesoe piim ja pool jahust, sega läbi. Sõtku tükkidena hulka toasoe või, siis ükshaaval munad ja ülejäänud jahu. Sõtku kuni tainas lööb kausi servade küljest lahti. Jäta 1 tunniks kerkima.
Täidiseks hauta kapsas rasvas, seejärel maitsesta ja lisada tükeldatud munad.
Vormida väikesed pirukad ja küpsetada 175 kraadises ahjus.

No comments: