Monday 16 November 2009

Šokolaaditäidisega kringel


Tainas:
50 g pärmi
4 dl käesooja piima
200 g toasooja võid
umbes 1 kg jahu
4 toasooja muna
4 spl suhkrut
1 tl soola

Täidis:
200 g võid
1 dl kakaopulbrit
2, 5 dl suhkrut

Määrimiseks:
1 muna

Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa käesoe piim ja pool jahust, sega läbi. Sõtku tükkidena hulka toasoe või, siis ükshaaval munad ja ülejäänud jahu. Sõtku kuni tainas lööb kausi servade küljest lahti. Jäta 1 tunniks kerkima.
Täidise jaoks sega toasoe või kakaopulbri ja suhkruga.
Rulli tainas piklikuks nelinurgaks. Määri täidis peale ja rulli tainaplaat tihedalt kokku. Lõika rull kaheks võrdseks tükiks ja tõsta plaadile ning põimi palmikuks. Määri pealt munaga. Küpseta 175 kraadises ahjus 30-40 minutit.

No comments: