Friday, 2 April 2010

Šokolaadi-halvaatort


Põhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
5 spl jahu
5 spl kartulijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
4 spl kakaod

Täidis:
800 g aprikoosikompotti

Immutamiseks:
1 dl kompotivedelikku
1 spl sidrunimahla

Vahele ja peale:
2 dl vahukoort
4 spl suhkrut
200 g kohupiimapastat
1 spl sidrunimahla
100 g halvaad

Kaunistuseks:
50 g tumedat šokolaadi

Vahusta põhja jaoks toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kuivained ja sõelu munavahu hulka. Küpseta 175 kraadises ahjus 13-15 minutit. Jäta põhi jahtuma.
Nõruta ja püreesta parikoosid. Sega kompotivedelik sidrunimahlaga. Vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim ja riivitud halvaa.
Poolita põhi ning immuta kompotivedelikuga. Määri peale aprikoosipüree ja veerand vahukoore-kohupiima-halvaavahust. Pane teine pool peale, immuta ka see. Kata ülejäänud halvaavahuga. Riputa peale riivitu šokolaadi.

No comments: