Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
3 dl jõhvikaid
2 dl vett
1 dl suhkrut
3 sl kartulijahu
Besee:
3 munavalget
1 dl suhkrut
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades muna. Sega omavahel kuivained ja lisa muna-võivahule ning sega ühtlaseks. Suru tainas koogivormi põhja. Torka kahvliga augud sisse ja küpseta 175 kraadi juures 8-10 minutit.
Täidiseks püreesta jõhvikad 1,5 dl vee ja suhkruga, kuumuta kastrulis keemiseni. Sega kartulijahu 0,5 dl veega ning nirista potti. Kuumuta segades keemiseni, nii et tekib kissell, seejärel tõsta tulelt. Lase veidi jahtuda ja vala eelküpsetatud põhjale.
Besee tegemiseks vahusta munavalged kõvaks vahuks. Seejärel sega juurde suhkur, ise samal ajal edasi vahustades, kuni saad valge ja läikiva vahu. Määri munavalge täidisele. Küpseta ahjus 10 minutit ehk kuni munavalge on saanud helepruuni värvi.
Täidiseks püreesta jõhvikad 1,5 dl vee ja suhkruga, kuumuta kastrulis keemiseni. Sega kartulijahu 0,5 dl veega ning nirista potti. Kuumuta segades keemiseni, nii et tekib kissell, seejärel tõsta tulelt. Lase veidi jahtuda ja vala eelküpsetatud põhjale.
Besee tegemiseks vahusta munavalged kõvaks vahuks. Seejärel sega juurde suhkur, ise samal ajal edasi vahustades, kuni saad valge ja läikiva vahu. Määri munavalge täidisele. Küpseta ahjus 10 minutit ehk kuni munavalge on saanud helepruuni värvi.
No comments:
Post a Comment