Monday 17 November 2008

Piparkoogid


250 g küpsetusmargariini
2,5 dl suhkrut
3 sl kakaod
1,5 dl tumedat siirupit

2 tl jahvatatud nelki
2 tl kaneeli
1,5 tl ingveripulbrit
( või 5 tl piparkoogimaitseainet)

2 muna
1 tl soola
8 dl jahu

Mõõda potti rasvaine, omavahel segatud suhkur ja kakao, siirup ning maitseained. Sulata pidevalt segades ja lase seejärel korraks keema tõusta. Tõsta pott tulelt, lase tainas leigeks jahtuda ja mikserda siis kohevaks. Lisa edasi vahustades ükshaaval toasoojad munad. Sega sool jahuga ja ja lisa väikeste osade kaupa tainasse, seda võimalikult vähe segades. Paki tainas kilekotti ja hoia vähemalt järgmise päevani külmkapis. Piparkooke küpsetada 175 kraadises ahjus.

No comments: