Monday 30 March 2009

Hapukoore-šokolaadikook


Põhi:
300 g keefirit
1 klaas suhkrut
1,5-2 klaasi jahu
1 tl soodat
1 spl kakaod

Täidis:
500 g hapukoort

Glasuur:
100 g võid
100 g suhkrut
1 spl kakaod
1 spl rõõska koort

Sega kokku keefir, suhkur, jahu ja sooda. Jaga taigen pooleks. Ühele poolele lisa juurde kakao. Küpseta mõlemaid pooli 200 kraadises ahjus 35 minutit. Jahtunud koogipõhjad lõika pooleks ning pane iga poole vahele hapukoort.
Glasuuri valmistamiseks sega nõrgal tulel kokku või, suhkur, kakao ja rõõsk koor. Kuumuta kuni glasuur muutub läikivaks. Lase glasuuril veidike jahtuda ning vala siis koogile.

No comments: