Thursday, 5 March 2009

Tort Päike


4-5 apelsini
500 g kohupiima
2 dl 35% rõõska koort
20 želatiini
apelsinimahla
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
250 g küpsiseid
marmelaadi

Lõika apelsinid ratasteks, siis koori. Vooderda anuma põhi ja küljed apelsinidega. Lahusta želatiin väheses apelsinimahlas ja jäta 10 minutiks paisuma. Seejärel sulata želatiin kuumavee anumas.Tilguta apelsiniratastele pisut lahustunud želatiini. Vahusta kohupiim suhkrutega, lisa lahustunud želatiin ja marmelaadi tükid. Lõpuks lisa vahustatud koor. Vala mass kaussi ning lao peale mahlas immutatud küpsised. Kata kook toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks külmkappi. Serveerimiseks kalla kook anumast välja tordialusele.

No comments: