Monday 23 March 2009

Pohlasaiad

50 g pärmi
5 dl käesooja piima
17 dl nisujahu
1 toasoe muna
200 g toasooja võid või margariini
2 dl suhkrut
2 tl soola

Täidis:
3,5 dl pohlamoosi
2 dl värskeid või külmutatud pohli
1,5 spl kartulijahu
50 g võid
200 g maitsestamata toorjuustu
2 tl vanillisuhkrut
2 tl suhkrut

Määrimiseks:
muna

Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks, sega juurde piim. Lisa muna ning vähehaaval jahu ja rasvaine. Sõtku tainast, kuni see on sile ja lööb kausi äärte küljest lahti. Lase kerkida soojas kohas 30 minutit.
Sega polamoos marjade ja kartulijahuga. Teises kausis sega toasoe toorjuust tavalise ja vanillishkruga.
Kummuta tainas jahuga ülepuistatud lauale ja jaga pooleks. Rulli mõlemad tükid piklikuks plaadiks. Määri taignale õhuke kiht pehmet võid, siis toorjuustukreem ja siis moosisegu. Keera taignaplaadid rulli ning lõika paari sentimeetri laiused tükid ja tõsta muffinivormidesse. Lase kerkida soojas kohas 15 minutit. Seejärel määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 225 kraadises ahjus 10-15 minutit.

No comments: