Monday, 16 March 2009

Ploomi-purukeeks



300 g ploome
2 muna
1 munakollane
1,5 dl suhkrut
150 g võid
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 apelsini riivitud koor
2 spl apelsini mahla

Puru:
100 g võid
2,5 dl jahu
0,25 tl soola
0,75 dl fariinsuhkrut

Poolita ploomid ja eemalda kivid ning lõika viiludeks. Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval pidevalt kloppides munad ja munakollane. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja riivitud apelsinikoor. Sega munavahu hulka. Lisa juurde apelsinimahl ja ploomid ning sega kergelt läbi. Vala tainas vormi. Näpi tükeldatud või, jahu, sool ja fariinsuhkur puruks ja pudista koogile. Küpseta 160 kraadises ahjus 50 minutit. Jahuta vormis.

No comments: