Friday, 6 March 2009

Mokakook


Põhi:
200 g võid
2 dl suhkrut
3 muna
3 dl jahu
0,5 dl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl aprikoosikompoti vedelikku

Immutamiseks ja täidiseks:
400 g konservaprikoose
2 dl kompotivedelikku
1 sl sidrunimahla
1 sl suhkrut

Kate:
150 g tumedat šokolaadi
100 g maitsestamata toorjuustu
2 spl kohvilikööri või konjakit
2 dl 35% rõõska koort
0,5 dl suhkrut

Vahusta või suhkruga. Lisa munad ühekaupa vahustades. Sega kuivained omavahel ja sõelu taignasse vaheldumisi kompotivedelikuga. Sega läbi. Vala taigen vormi ning küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 minutit. Lõika jahtunud põhi pooleks.
Lahjenda kompotivedelikku vähese veega, maitsesta sidrunimahla ja suhkruga. Immuta sellega alumine koogipõhi.
Püreeri nõrutatud aprikoosid ja määri ühtlaselt põhjale. Tõsta teine põhjapool peale ja immuta ka see läbi.
Katteks sulata šokolaad vesivannil ja lase pisut jahtuda. Sega hulka toorjuust ja liköör. Vahusta koor suhkruga ja sega kattele hulka. Määri koogile ja kaunista.

No comments: