Tainas:
25 g pärmi
1,5 dl käesooja piima
75 g toasooja võid
umbes 6 dl jahu
1 toasoe muna
0,75 dl suhkrut
0,25 tl soola
Täidis:
100 g toasooja võid
0,5 dl suhkrut
0,5 spl kaneeli
100 g martsipanimassi
Peale: 2-3 keskmist riivitud õuna
Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks, lisa käesoe piim. Lisa või ja muna ning sega läbi. Edasi lisa vähehaaval jahu ning sõtku ühtlaseks taignaks. Lase kerkida vähemalt 1 tund.
Täidise valmistamiseks sega suhkur, või, kaneel ja riivitud martsipan kreemjaks massiks.
Rulli taigen 0,5 cm paksuseks nelinurgaks. Määri tainale täidis peale ning puista üle riivitud õuntega, keera tihedalt rulli. Tõsta rull ahjuplaadile, lõika noaga lõhed sisse ning keera tükid vaheldumisi ühele ja teisele poole. Kata rätikuga ja jäta veel 1 tunniks kerkima. Seejärel määri pealt munaga ja küpseta 175 kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Täidise valmistamiseks sega suhkur, või, kaneel ja riivitud martsipan kreemjaks massiks.
Rulli taigen 0,5 cm paksuseks nelinurgaks. Määri tainale täidis peale ning puista üle riivitud õuntega, keera tihedalt rulli. Tõsta rull ahjuplaadile, lõika noaga lõhed sisse ning keera tükid vaheldumisi ühele ja teisele poole. Kata rätikuga ja jäta veel 1 tunniks kerkima. Seejärel määri pealt munaga ja küpseta 175 kraadises ahjus umbes 20 minutit.
No comments:
Post a Comment