Monday 3 August 2009

Vaarika-vanillikreemisai


Tainas:
25 g pärmi
3 dl käesooja piima
0,75 dl suhkrut
1 toasoe muna
8-9 dl jahu
0,5 tl soola
75 g toasooja võid

Vanillikreem:
5 dl piima
2 tl vanillisuhkrut
1,5 dl suhkrut
7 munakollast
1,5 dl kartulijahu
50 g toasooja võid

Peale:
vaarikaid

Vanillikreemi tegemiseks pane piim tulele ja kuumuta keemiseni. Vahusta suhkur, munakollased ja kartulijahu valgeks vahuks. Nirista hulka tuline piim, samal ajal vahustamist jätkates. Vala segu kastrulisse tagasi ja kuumuta tugevalt segades. Kui kreem on paksenenud, vala see külma kaussi. Lisa kuumale kreemile või ja vanillisuhkur. Vispelda seni, kuni saad ühtlase kreemi. Jahuta kreem külmkapis.
Taina valmistamiseks hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa piim, seejärel muna. Viimaks sega vähehaaval hulka jahu ja või, sõtku ühtlaseks tainaks. Kata valmis tainas rätikuga ja lase soojas kohas kerkida vähemalt 30 minutit. Veereta kerkinud tainast pall ja tõsta see ahjuplaadile, lase räti all 15 minutit kerkida. Vajuta palli keskele lohk ja tõsta sinna vanillikreem. Laota peale vaarikad. Küpseta 225 kraadises ahjus kuni sai on küps.

No comments: